Tillbaka till huvudsidan:

Match Fakta

Vilan Vikings-Möllan Streetfurys 7-6 (1-1,0-2,2-2,4-1)

Matchen började lite avaktande då det var första matchen för båda lagen. Vilan tog över efter ett tag men Möllan gjorde första målet på en kontring. Men ganska omgående så kvitterade Ola Carlsson efter en fin solo prestation från egen zon.

I andra perioden höll Vilan i pucken men Möllan var mest effektivt och gjorde två mål och gick till halvtidsvila med en 3-1 ledning.

I tredje perioden ökade Möllan på till både 4-1 och 5-1. Men sedan tog Vilan över och total dominerade matchen då främst av Ola Carlsson och Tobias Bondesson 2-5 gjorde Ola Carlsson utan assist 3-5 gjordes av Tobias Bondesson nästan direkt efter tekning.

Fjärde perioden startade med total Vikings dominans. Efter ett tag så hängde Möllan spelarna inte med och drabbades av utvisningar. Vikings powerplay fungerade utmärkt med Ola Carlsson som pointman och med Kaptenen Tobias Bondesson uppställd som avslutare tillsammans med tekninkern Jörgen Hagman. Framför mål jobbade stora och starka Christian Olsson hårt på returerna. 4-5 kom väntat det gjordes av Tobias Bondesson snygg passning genom slottet av Jörgen Hagman.Kvitteringen kom också och det var back kämpen Christian Olsson som smygit upp i banan och finurligt framspelad av Tobias Bondesson tryckte in pucken mellan benskydden på målvakten. Men sedan drabbades Vikings av en utvisning då Daniel Jönsson kommit efter och tvingats dra ner sin motståndare som föll väldigt enkelt. Möllan fick utdelning direkt på sitt powerplay. Men Vikings kämpade vidare och Ola Carlsson satte dit kvitteringen efter 9.27 assisterad av Martin Pettersson. Och inte nog med det så avgjorde Tobias Bondesson matchen med 1.44 kvar att spela efter en fin backhand dragning och avslutning i målvaktens plockhandskryss.

Matchfakta 0-1 Tom Lövberg (Niklas Kronroth), 1-1 Ola Carlsson (Jörgen Hagman), 1-2 Matti Kronroth, 1-3 Tom Lövberg (Matti Kronroth), 1-4 Matti Kronroth, 1-5 Tom Lövgren (Matti Kronroth) 2-5 Ola Carlsson, 3-5 Tobias Bondesson, 4-5 Tobias Bondesson (Jörgen Hagman), 5-5 Christian Olsson (Tobias Bondesson), 5-6 Niklas Kronroth (Tom Lövberg), 6-6 Ola Carlsson (Martin Pettersson), 7-6 Tobias Bondesson (Christian Olsson) Skott på mål: 25-11 (6-4, 4-3, 7-3, 8-1)

Vilan Vikings-Malmö Polecats 10-3 (3-0,3-0,1-2,3-1)

Vikings startade matchen i ett ursinnigt tempo och Polecats hängde inte alls med i skridsko åkningen. Ola Carlsson gjorde 1-0 redan efter 43 sekunder. 2-0 gjorde Martin Pettersson framspelad av Tobias Bondesson. När sen Christian Olsson gjorde 3-0 med 12 sekunder kvar att spela av första perioden kändes matchen avgjord.

I den andra perioden fortsatte Vikings att storma fram. Ola Carlsson gjorde 4-0 och 5-0. Jörgen Hagman stod för periodens höjdpunkt när han ensam med målvakten gjorde en fin backhand dragning och lade in 6-0 pucken bakom en frustrerad målvakt.

Den tredje perioden han knappt börja innan Ola Carlsson hade ökat på Vikings ledning till 7-0. Men efter 7-0 målet kopplade Vikings av och Johan Welander fick se sin nolla spräckt efter två mål av Martin Andersson.

Fjärde perioden blev mest en lång transportsträcka. Det var ganska tempo fattigt spel och det mest sevärda var Tobias Bondessons och Ola Carlssons fina samspel vid 8-3 och 10-3.

Matchfakta 1-0 Ola Carlssson, 2-0 Martin Pettersson (Tobias Bondesson), 3-0 Christian Olsson (Ola Carlsson) 4-0 och 5-0 Ola Carlsson, 6-0 Jörgen Hagman (Christian Olsson), 7-0 Ola Carlsson, 7-1 och 7-2 Martin Andersson, 7-3 Andreas Larsson (Daniel Povoa), 8-3 Ola Carlsson (Tobias Bondesson), 9-3 Jörgen Hagman, 10-3 Tobias Bondesson (Ola Carlsson) Skott på mål:35-27 (12-4, 5-7, 8-8, 10-8)

Vilan Vikings-Ekeby Miners 6-3 (1-0, 1-1, 0-0, 4-2)

Vikings inledde matchen klart bäst och fick väntat ledningsmålet gjort av Ola Carlsson tid 6:30. Vikings fortsatte sedan att pressa men lyckades inte få in pucken i mål skottstatistiken vanns med 10-1 i första perioden.

Andra perioden fortsatte likadant som första slutade Vikings hade pucken och Ekeby jagade. Till slut fick Vikings sitt välförtjänta 2-0 mål detta också gjort av Ola Carlsson. Ekeby reducerade sedan till 2-1 på en kontring mycket oförtjänt. Vikings hade dominerat perioden fullständigt och vann skotten med hela 15-2!

Tredje perioden blev mållös mycket tack vare Ekebys duktiga målvakt Christian Nilsson som håll Ekeby kvar i matchen med sina fantastiska räddningar.

Fjärde perioden inleddes med en chock för Vikings när Ekeby kvitterade till 2-2. Men Vikings kom igen och tog åter ledningen bara en minut efter Ekebys kvittering på straff genom den iskalle skyttekungen Ola Carlsson. Sedan gjorde Ola också 4-2 innan det blev dags för Andreas"Dajman"Svensson att göra sitt första mål för säsongen. Men Ekeby gav inte upp och gjorde 5-3 med drygt 3 minuter kvar att spela men Vikings höll undan och fastställde slutresultatet till 6-3 genom mål i sista sekunden i tom kasse av Tobias Bondesson.

Matchfakta 1-0 och 2-0 Ola Carlsson, 2-1 Ulf Christoffersson (Björn Lundgren), 2-2 Mattias Niklasson, 3-2 (straff) Ola Carlsson, 4-2 Ola Carlsson, 5-2 Andreas Svensson (Christian Olsson), 5-3 Marcus Niklasson, 6-3 Tobias Bondesson, Skott på mål:52-13 (10-1, 15-2, 12-3, 15-7)

Vilan Vikings-Limhamn Limeburners 5-4 (1-1, 2-1, 0-1, 2-1)

Första perioden var jämn och intensiv. Första målet kom efter 9.19 1-0 till Vikings målskytt Tobias Bondesson. Men bara minuten därpå kunde Fredrik Palm kvittera åt Limhamn.

I den andra perioden gjorde Fredrik Palm 2-1 till Limhamn efter bara 52 sekunder. Men Vikings kvitterade i powerplay genom Tobias Bondesson assist Ola Carlsson. Sedan fullbordade Tobias Bondesson sitt hattrick genom att göra 3-2 efter en fin solo åkning från egen zon även detta i powerplay.

Efter 3:46 i den tredje perioden kvitterade Limhamn till 3-3 Christian Sterner målskytt. Perioden fortsatte men avaktande spel och inga fler mål.

I fjärde perioden tog Vikings åter ledningen genom mål av Ola Carlsson 1.39. Och när klockan stannade på 3.17 var det för att Vikings kapten Tobias Bondesson hade ökat på ledningen till 5-3. När sedan fyra minuter återstod av matchen reducerade Limhamn till 5-4. Men istället för att fortsätta spela så började Limhamn spelarna i frustration plocka massa utvisningar bland annat ett matchstraff och en femminutare dels fyra 1,5 minuters utvisningar så Vikings kunde hålla emot och vinna matchen.

Matchfakta 1-0 Tobias Bondesson, 1-1 Fredrik Palm 1-2 Fredrik Palm (Christian Sterner) 2-2 Tobias Bondesson (Ola Carlsson), 3-2 Tobias Bondesson, 3-3 Christian Sterner, 4-3 Ola Carlsson, 5-3 Tobias Bondesson, 5-4 Thomas Garin, Skott på mål:24-28 (7-7, 4-5, 4-7, 7-9)

Vilan Vikings-Videokliniken Goalbusters 1-7 (0-2, 0-2, 0-1, 1-2)

Första perioden inleddes med stort spelövertag för Videokliniken. Och både 0-1 och 0-2 var rättvist.

Den andra perioden inledde Videokliniken med att göra 3-0 tid:1.38. Videokliniken fortsatte att pressa och fick också sitt 0-4 mål. Med lite tur hade Vikings ha kunnit tryckt in något mål på kontring.

I tredje perioden var Videokliniken helt överlägsna och hade det inte varit för Vikings målvakt Johan Welander så hade resultat runnit iväg ordentligt. Med halvminuten kvar att spela så kom dock 0-5 målet.

I fjärde perioden inledde Vikings med att trycka på och fick också ett mål gjort av Christian Olsson. Men sen tog Videkliniken över igen och gjorde 1-6 och fastställde sedan slutresultatet till 1-7 mot ett tröttkört Vikings.

Matchfakta 1-5 Christian Olsson (Martin Pettersson) Videoklinikens målskyttar kunde inte tydas i matchprotokollet. Skott på mål:9-27 (2-5, 4-5, 0-7, 3-10)